Photographer Netherlands

NATURAL LIGHT PHOTOGRAPHY

Welcome to my website! I am Brenda Roos, full-time portrait photographer. I photograph people during their activities, a walk or social gathering. Preferably outside, I find a nice place where the light is good.

I capture the atmosphere of those moments as a lasting and beautiful memory. I take the time for you so that you are completely relaxed during the shoot and at some point you may even forget that there is a camera!

LOCATION

We choose a location that we both like. All over the Netherlands I know plenty of beautiful places. I really like the Veluwe,  in the middle of our beautifil country. Here we can photograph in the forest or on the heath or beautiful sand drifts.

INVESTMENT

You can choose from different packages. View here my rates .


FINE ART | STUDIO PORTRAITS

Treat yourself to a carefully edited and beautifully lit studio portrait.

You will receive 3 high resolution photo files for € 595. Additional persons possible for € 150 each, with a maximum of 3 persons in total. You can choose from at least 4 – 8 photos.

The photos have a dark background. Look here for more examples of the studio portraits.


fotoshoots


You can view numerous photo shoots on my website. I would like to show you a complete picture of a photo shoot, so that you have a good idea of ​​what to expect beforehand. Below some of my favorites, look at photo shoots if you want to watch more shoots.

 • Wat hebben we genoten! ? Een bewuste keuze voor een shoot door Brenda op deze gewéldige locatie! Volop ónbetaalbare memories gemaakt met heel veel lol en een fotografe die heerlijk in alles "meeging" en zichzelf vást op bepaalde momenten heeft afgevraagd waar ze aan begonnen was maar vólop met ons meegenoot! Brenda, je hebt het zó super goed gedaan! Dank je wel voor je geduld en vakwerk! Je bent een oprechte aanrader!??
  Ann-Jeannette
  Ann-Jeannette
  Zandverstuiving, Doornspijk
 • Wij hadden ter gelegenheid van mijn 70ste verjaardag een fotoshoot met kinderen en kleinkinderen bij de zandverstuiving in Hulshorst. Het was gewoon genieten...zo relaxed als Brenda aanwijzingen gaf, ons op een speelse manier met elkaar liet poseren en bijna ongemerkt foto’s maakte! Op een fijngevoelige, maar toch ook directe manier wist ze met iedereen om te gaan en het resultaat voor elkaar te krijgen wat ze beoogde! De fotoreportage was echt een cadeau! Prachtige foto’s, unieke momenten, een heel sfeervol geheel... We konden geen keuze maken en hebben uiteindelijk alles besteld. Ik heb er een mooi digitaal boek van gemaakt, wat regelmatig door ons allemaal bekeken wordt. Brenda, ik vind je een top-fotografe!
  Joke van Sliedregt
  Joke van Sliedregt
  Hulshorsterzand
 • Superleuke fotoshoot en prachtige foto's van Brenda, waar we heel erg blij mee zijn.
  Pim Schmitz
  Pim Schmitz
  Lelystad
 • Wij hebben een ontzettend leuke fotoshoot gehad! Het weer en de sfeer was super. Brenda zorgde voor een ontspannen sfeer, waarbij wij ons erg op ons gemak voelde. Ik ben zelf vrij kritisch als het gaat om foto's maar wij waren zeer verrast door het resultaat! Wat een goede fotograaf en geweldig mooie foto's, wauw! Ontzettend bedankt voor de leuke shoot en het prachtige resultaat Brenda!!
  Sue Walinga - de Schipper
  Sue Walinga - de Schipper
  Hulshorsterzand
 • Samen met mijn vriendinnen en mijn kinderen een hele ontspannen en leuke fotoshoot gehad op de posbank!! Brenda is een vakvrouw en iedereen voelde zich vrij bij haar!! Met het resultaat zijn we heel blij!!
  Jolanda Luimes
  Jolanda Luimes
  Posbank, Rheden
 • Wij hebben met ons gezin een super leuke en gezellige fotoshoot gehad met Brenda op de zandverstuiving bij Doornspijk. We voelden ons snel op ons gemak en de kinderen vonden het ook leuk. De foto's zijn heel mooi geworden en we zijn er erg blij mee!
  Rianne Korteling
  Rianne Korteling
  Zandverstuiving, Doornspijk
 • We zijn erg blij met het eindresultaat . Brenda is in staat om een ieder op zijn gemak te stellen en weet de juiste locatie om een mooie compositie te maken. Ze maakt spontane foto’s ook omdat ze blijft fotograferen tussendoor. Wat een bijzondere ervaring met deze vakvrouw.
  Danielle Udinga
  Danielle Udinga
  Lelystad
 • Op een vrijdag morgen reed ik al vroeg richting Lelystad om bij Brenda Roos de workshop workflow & fotobewerking te volgen. Van tevoren hadden we via mail contact gehad over wat ik precies wilde leren. En daaruit ontstond een workshop op maat, precies wat ik zocht en ik was dan ook enorm benieuwd.
  Bij binnenkomst was ik blij verrast te zien dat Brenda mijn eigen website open had staan op haar iMac. Ze had gelijk een aantal fijne tips en onder het genot van koffie met lekkers zijn we gelijk aan de slag gegaan. Brenda legt duidelijk uit, is gezellig en open. Dat je 1 op 1 eens alles wat je wilt weten kunt vragen vond ik fijn en maakte het tot een zeer leerzame ochtend. Erg blij met de tips die ik heb gekregen en ik hoop nog eens vaker een workshop bij Brenda te volgen. Na de workshop kreeg ik via de mail een document met tips en een aantal filmpjes van wat we behandeld hadden. Heel fijn om nog even op mijn gemak terug te kunnen kijken. Heel erg tevreden!!
  Marinke Oolman
  Marinke Oolman
  -
  Workshop workflow & fotobewerking
 • Zoek je een fotografe die uitblinkt in natuurlijk licht, vrije foto’s in de natuur waar puurheid en vrijheid belangrijke uitgangspunten zijn, dan is Brenda Roos Fotografie een aanrader. Ook zakelijk erg mooi als je een natuurlijke, vrouwelijke uitstraling zoekt. Naast vakvrouw ook een heel prettig mens!
  Carry Maarse
  Carry Maarse
  Arnhem
 • Wat een leuke shoot heb ik gehad met mijn jongste dochter! Die nieuwe camera van jou is echt top ?
  Nicolette Husman
  Nicolette Husman
  Lelystad
 • Hier kunnen wij maar een woord plaatsen, WAUW. Brenda wat ben jij een lieve vrouw met vakkennis. Wij genieten nog iedere dag van de mooie foto's en kijken terug op een gezellig uitje, want dat was het!
  Sandra Kolk
  Sandra Kolk
  Belevenissenbos Lelystad
 • Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Waarde Super fijne ervaring. Lieve vrouw en prachtige foto's!
  Jeannette Rijs
  Jeannette Rijs
  -
 • ? Dankbaar hoe puzzelstukjes mooi in elkaar vallen
  Vorige week had ik samen met mijn man Peter Michel een fotoshoot voor onze beide bedrijven. Het was tijd voor foto’s die passen bij waar wij zelf nu staan en die passen bij onze getransformeerde bedrijven. We hadden al een fotograaf op het oog die vorig jaar onze gezinsshoot had gedaan en echt geweldig resultaat had geleverd. Ook voor deze zakelijke shoot kozen we weer voor Brenda Roos Fotografie om ons buiten in de natuur vast te laten leggen.
  Begin dit jaar hadden we de afspraak al gemaakt voor eind maart. Het werd vier keer scheepsrecht, omdat het weer het daarvoor niet toeliet. Op maandag 19 april vielen alle puzzelstukjes samen. Het weer – en voor mij niet onbelangrijk de temperatuur - was ons toen gunstig gezind. De locatie, de Woestijn op de Veluwe, was echt een hele toffe plek en ook de energie was goed. Het voelde dat alle puzzelstukjes precies op de goede plek vielen en dat allemaal als vanzelfsprekend.
  De fotoshoot was een feestje om te doen! Ik ben heel blij met en dankbaar voor het resultaat dat we diezelfde week nog hebben ontvangen. Het gemak van het ondernemen in 5D en hoe alle puzzelstukjes mooi samenvallen zijn heerlijk om te ervaren en gun ik jou ook! ?
  Mieke Boots
  Mieke Boots
  -
  Inner Power Circle
 • Wat een leuke avond hebben we gehad tijdens de fotoshoot. Onze kinderen wilden vooral spelen en daar zijn prachtige foto's van gemaakt. De foto's geven precies de sfeer weer die er was. Ik zou Brenda aan iedereen aanraden als je een fotoshoot in de natuur wilt.
 • Ik ben zo blij met onze foto's. Brenda heeft een rustige benadering en stuurt aan, waar het evt nodig is. Ze weet precies het mooie licht te vangen, waar ik zo blij van word. Het is erg leuk om eens aan de andere kant voor de camera te staan, beetje ongemakkelijk, maar vooral genieten van het moment met mijn kinderen. Thanks Brenda, voor deze mooie herinnering.
  Brigitte van Orden
  Brigitte van Orden
  -
  zandverstuiving
 • Genoten van de fotoshoot met Brenda! Ze neemt echt de tijd, het is heerlijk ongedwongen. Zelfs onze druktemaker Pip (de hond :-)) heeft ze mooi vast kunnen leggen. Heel blij met de foto's en we hebben er een mooi wandelgebied bij!
  Nicole Janssen
  Nicole Janssen
  -
  Fotoshoot in Doornspijk
 • Hele fijne fotoshoot gehad! De foto’s zijn heel mooi geworden. Brenda stelt je op je gemak en helpt je met poses bedenken. De foto’s zijn bovenverwachting. Bedankt!Jiska Koopman
  Jiska Koopman
  Jiska Koopman
  -
  Renderklippen
 • Ik wil je nogmaals bedanken voor de geweldige fotoshoot. Ik heb het als erg gezellig en prettig ervaren. Ik ben totaal niet iemand die graag op de foto gaat, maar jij gaf fijne aanwijzingen en gaf mij ook wel weer vertrouwen dat het goed zou komen. De foto's zijn prachtig geworden. Zo natuurlijk en mooi met de imperfecties van mij die gewoon bij mij horen. Echt knap gedaan!! Heb meteen mijn profielfoto's op FB veranderd en kijk eens wat een reacties... daar kan geen dure advertentie tegenop. Dus Brenda, heel erg bedankt voor de fijne shoot en prachtige foto's en hopelijk komen we elkaar weer ergens tegen.
  Warme groet Helen💕
  Helen van der Pol
  Helen van der Pol
  Lelystad
  -
  Enkineo-In Balans
 • Voor mijn website en de socials had ik een beeldbank nodig. Half oktober stond de fotoshoot gepland om 16:00 uur. Van tevoren nagedacht over lichtere bovenkleding, styling en locaties. Ik wilde echt als mezelf op de foto: spontaan, warm en authentiek. Meerdere disciplines (coaching, klankschalen en schrijver) mochten in beeld uitgedrukt worden. Zodra Brenda Roos de deur binnenliep, viel alle geregel van me af. Ik genoot ervan dat ze mij zo goed aanvoelde. Dat ze snapte welke beelden ik wilde en welke uitstraling. De afstemming vooraf was al fijn geweest. In het bos, op de hei, bij de bosvijver en met modellen, ik voelde me heel erg op mijn gemak. Volgens mij zie je dit plezier en deze ontspanning terug in de prachtige natuurlijke beelden. In 2,5 uur was alles klaar en ik krijg zeer veel lovende reacties op mijn foto's. Brenda, dank je wel X
  Puur Carry
  Puur Carry
  Arnhem
  -
  Puur Carry
 • "In eerste instantie hadden we er een hard hoofd in, want ja het weer was niet geweldig. Toch maar vertrokken vanuit Friesland, op weg naar Lelystad. Maar tijdens de fotoshoot ging de zon schijnen! Het zijn prachtige foto's geworden. De fotoshoot verliep in een ontspannen sfeer, ik had helemaal niet het idee dat je voortdurend op een bepaalde manier most staan of kijken. Ik raad Brenda dan ook zeker aan."
  Henny Engelman
  Henny Engelman
  Lelystad
 • Afgelopen donderdag 15 september heb ik mijn verjaardagskado ingewisseld bij Brenda Roos. Een fantastische persoonlijke fotoshoot op mijn praktijklocatie van Hakuna Matata Yoga en Coaching en op de dijk voorbij de Houtribsluis. Door de losse benadering van Brenda was ik totaal niet meer met mijn overgewicht bezig en daardoor werden de foto's heel spontaan. Dankjewel Brenda voor deze geweldige shoot en het fijne contact.
  Hakuna Matata
  Hakuna Matata
  Lelystad
 • Wij hebben ook enorm genoten van de shoot. De meiden vonden het heerlijk, de oudste wil binnenkort nog een keer 😉 zo leuk vond ze het. En de foto's zijn geweldig, die gaan een mooi plekje krijgen hier in huis. Bedankt Brenda voor de mooie foto's en voor de gezellige en ongedwongen fotoshoot.
  Familiegeluk fotoreportages
  Familiegeluk fotoreportages
  Hulshorst
 • We waren al bekend met het werk van Brenda Roos maar we werden toch weer super verrast met deze fotoshoot. De meiden hebben zich ook erg goed vermaakt tijdens de shoot. Het plezier straalt van de foto’s af. De foto’s gaan zeker een plaats in ons huis krijgen maar welke? Dilemma want we vinden ze allemaal prachtig! Brenda bedankt!
  Daniëlle Pohlman-Venhuizen
  Daniëlle Pohlman-Venhuizen
  Lelystad
 • "De perfecte plek en de perfecte foto's! Precies zoals ik ze wilde hebben. Niets is teveel voor Brenda. Ze steekt er al haar energie in om mooie foto's te nemen en dat is zeker op de foto's te zien. Zo krijg je ze zelf nooit! Kids vonden het ook een leuke ervaring, zeker op dit mooie plekje, waar zand en bomen elkaar afwisselen en kids zich hier blijven vermaken. Ook in de late uurtjes 😉 Op advies van Brenda de shoot 's avonds gedaan en zie het resultaat. Complimenten!"
  Irene
  Irene
  Zandverstuiving, Veluwe
 • "Wat een fijne shoot was dit! Een prachtige locatie en heel gewaagd tegen de zon in! Het gouden uurtje bij zonsondergang. Mijn foto's zijn voor mijn website en ik straal gewoon! Fijn als je ziet dat je als jezelf op de kiek staat. dank je wel!"
  Natasja Bijl
  Natasja Bijl
  Hanneke's Pluktuin
  -
  Hanneke's Pluktuin
 • "Ontzettend blij met de mooie foto's die Brenda heeft gemaakt tijdens onze foto shoot op de Posbank. Een prachtige locatie en ik voelde me erg op mijn gemak gesteld. Het resultaat spreekt voor zich. Prachtig <3 !"
   Nerini
  Nerini
  Posbank, Rheden
 • We zijn heel blij met het eindresultaat. Als verjaardagscadeau had Coby deze loveshoot voor twee op de prachtige paarse heide gekregen. Het contact met Brenda was prettig. Ze mailde snel terug en niets was te gek voor haar. We hadden vooraf op Pinterest al leuke ideeën opgedaan. Geen enkel probleem voor Brenda. Ook toen we de foto's anders bewerkt wilden hebben na de tijd was dit geen enkel probleem voor haar. Kortom, we zijn heel blij met onze foto's en de flexibiliteit van Brenda haar kant. Bedankt Brenda!
  Geert & Coby
  Geert & Coby
  Posbank
  -
  Rheden
 • "Brenda is zo'n beetje de hele middag en het begin van de avond aanwezig geweest voor het maken van de foto's op de huwelijksdag van mijn vrouw en ik. Tijdens de voorbereidingen, de "staatsieportretten", de ceremonie en een gedeelte van het feest erna. Inmiddels hebben we de foto's toegestuurd gekregen en ik kan alleen maar zeggen..., bedankt Brenda. Je hebt ervoor gezorgd dat we een prachtige, blijvende herinnering hebben aan een prachtige, bijzondere dag. We zullen je zonder enige twijfel als fotograaf aanbevelen aan familie, vrienden en kennissen. Top dat je erbij was!"
  Jacobus de Boer - Adema
  Jacobus de Boer - Adema
  Bantega, Friesland
 • Beste Brenda,

  Wij hebben een geweldig leuke shoot op een toplocatie gehad met het gezin! Fijn dat je alle tijd voor ons nam en je ons op een manier hebt weten te fotograferen waarbij we helemaal onszelf konden zijn! Een hele mooie toevoeging aan een weekendje weg. Bedankt voor de mooie foto's en de geweldige service waar we met plezier naar terugkijken. Groetjes, Familie Dijkstra

  Familie Dijkstra
  Familie Dijkstra
  Zandverstuiving, Veluwe
 • "Een hele fijne gezinsshoot gehad in het bos met Brenda! Ze is heel natuurlijk met de kinderen en creëert mooie fotomomenten zonder dat het geforceerd is. Relaxte sfeer, erg genoten en ontzettend mooie resultaten mogen ontvangen!"    
  Majel Pieterse
  Majel Pieterse
  Driebergen
 • "Nogmaals bedankt voor de prachtige en dierbare foto's die je van ons gezin op de heide hebt gemaakt. Heerlijk spontaan en ongedwongen. Onze zoon vond het ook erg leuk! Fijn hoe je snel je iedereen of het gemak stelt. Dit komt de foto's erg ten goede. Ook super hoe de communicatie vooraf en achteraf verliep. Snel, duidelijk, compleet. Echt top!"
  Anita, Ruud en Mart
  Anita, Ruud en Mart
  Posbank, Rheden
 • Wij wilden graag een ongedwongen familiefoto voor het 50-jarig huwelijksfeest van mijn ouders. Dat is zeker gelukt door Brenda. Zij nam de tijd, wist de beste "fotoplekken" en dacht mee. Zo werd de fotoreportage een familie-uitje! TOP!!! Dank je wel Brenda! Ik zal je zeker aanbevelen!
  Erika Drijfhout
  Erika Drijfhout
  Zuigerplasbos
  -
  Lelystad
 • Brenda took some lovely shots of our family on the beach this summer using some great ideas. She was very easy going, but professional and the pictures reflect the relaxed atmosphere. We would highly recommend hiring her for a photoshoot! Thanks again!
  Katherine Hogle
  Katherine Hogle
  -
  Egmond aan Zee
 • Brenda is echt een vakvrouw! Ze weet het buitenlicht perfect te gebruiken voor de meest gave foto’s. Brenda is een rustig en relax persoon die niet alleen gemakkelijk in contact is met volwassen maar ook met kinderen. Wil je echt gave foto’s die natuurlijk en authentiek zijn dan boek je Brenda!!
  Claudia van Ombergen
  Claudia van Ombergen
  -
  Posbank
 • Lieve Brenda, wat ben ik ontzettend blij met jou. Ik ben nogal kritisch noot wat betreft fotografie en vind niet snel iets mooi ☺️. Toen ik na vele websites te hebben bekeken jouw website tegenkwam wist ik dit is de vrouw! Dit past helemaal bij mij en heb je direct gebeld om je te vragen voor de aankondigingsshoot van mijn zwangerschap en inmiddels hebben we al een aantal shoots erop zitten. Ik hou niet van settings of een perfect plaatje schieten, authentieke foto’s laten zich niet regisseren de mooiste beelden ontstaan. Jij weet dit perfect te vangen in beeld en neemt alle tijd. Dankjewel voor de prachtige foto’s. Ik wens heel veel leuke mensen jouw expertise en creativiteit toe. You rock! Liefs, Annelies
  Annelies Mulder, Mamalogisch
  Annelies Mulder, Mamalogisch
  -
  Hannekes Pluktuin
 • Voor mijn website en social media wilde ik graag professionele foto's in de natuur. De foto's van die Brenda in haar portfolio heeft spraken me meteen aan. Vooraf heb ik aangegeven wat ik graag voor foto's wilde. Zowel in het bos en als foto's met bloemen, omdat dat helemaal past bij wat ik met mijn bedrijf en visie wil uitstralen. Dat kon allemaal.
  Vanaf het eerste moment dat ik Brenda ontmoette, voelde ik me op mijn gemak bij haar. Dat straalt er ook vanaf op de foto's. Helaas begon het te regenen voordat we naar de pluktuin konden voor de bloemen-shoot. Gelukkig had Brenda de volgende dag nog ruimte om foto's te maken in de pluktuin. Dat was echt de kers op de taart. Met alle foto's ben ik zo enorm blij!!! Dus wil je prachtige foto's van jezelf bij natuurlijk licht in een bos- of bloemrijke omgeving, ga dan naar Brenda!??
  Trisha Van Isselmuden
  Trisha Van Isselmuden
  Zandverstuiving de Zoom en Hanneke
 • Wij hebben genoten van deze supershoot! Dat is ook echt wel terug te zien in de geweldige plaatjes... Dankjewel!
  Mariska van Vuure 
  Mariska van Vuure 
  belevenissenbos, Lelystad