Brenda Roos


… Genieten, moeder, pijnboompitten, The Godfather, salades, ouwe hardrock, kunst, Zuid-Europa, Ottolenghi, zonsondergang, Catan, zon, retrojurkjes, vriendinnen, vrouw, carpaccio, wijn, vakantie, tuin, liefde, veldbloemen, dochter, familie, katten, knuffelen, films, DLP, zwemmen, zus, photoshop & fotografie…

Fotograaf


Fotografie! Dagelijks ben ik er mee bezig. Is het niet met mijn ‘echte’ camera dan zeker met mijn telefoon. Ik maak veel kiekjes, vooral van mijn man, dochter & katten, gewoon om dierbare herinneringen vast te leggen. Ik ging van de kunstacademie naar de universiteit waar ik kunsthistorica werd. Bezig zijn met mooie beelden (creëren) speelde eigenlijk bij alles wat ik gedaan heb een rol. Na mijn studies ben ik via omwegen de communicatie ingerold. Daarbij nam ik de rol van fotograaf vaak op me. Uiteindelijk maakte ik de keuze om volledig voor mijn passie te gaan.  Ik ben nu al enkele jaren bezig als fulltime fotograaf en ik geniet volop!

Natuurlijk licht fotografie

Ik fotografeer mensen tijdens hun activiteiten, een wandeling of gezellig samenzijn. Het liefst buiten, ik zoek een mooie plek uit waar het licht goed is. Maar ook binnen fotografeer ik graag met aanwezig licht.
De sfeer van die momenten leg ik vast, als een blijvende en mooie herinnering. Ik neem de tijd voor jou zodat je helemaal ontspannen bent tijdens de shoot en op zeker moment misschien zelfs vergeet dat er een camera aanwezig is!

Studio Fotografie

Het is ook mogelijk om studio portretfoto’s te laten maken. Dat kan bij mij in Lelystad maar ook eventueel op een locatie; ik neem mijn spullen dan gewoon mee 😉

 


In de media

Uitgelicht


Interview over fotograferen met tegenlicht

Wil je meer over mijn manier van fotograferen weten? lees hier een interview in het fotografie magazine Zoom.nl.

Van 21 02 2020 t/m 30 08 2020 zijn er 65 portretten te zien in het Van Gogh Museum


Na de fotoshoot of workshop

Reacties

Familie Dijkstra

Beste Brenda,

Wij hebben een geweldig leuke shoot op een toplocatie gehad met het gezin! Fijn dat je alle tijd voor ons nam en je ons op een manier hebt weten te fotograferen waarbij we helemaal onszelf konden zijn! Een hele mooie toevoeging aan een weekendje weg. Bedankt voor de mooie foto's en de geweldige service waar we met plezier naar terugkijken. Groetjes, Familie DijkstraFamilie Dijkstra
Zandverstuiving, Veluwe
Trisha Van Isselmuden
Voor mijn website en social media wilde ik graag professionele foto's in de natuur. De foto's van die Brenda in haar portfolio heeft spraken me meteen aan. Vooraf heb ik aangegeven wat ik graag voor foto's wilde. Zowel in het bos en als foto's met bloemen, omdat dat helemaal past bij wat ik met mijn bedrijf en visie wil uitstralen. Dat kon allemaal.
Vanaf het eerste moment dat ik Brenda ontmoette, voelde ik me op mijn gemak bij haar. Dat straalt er ook vanaf op de foto's. Helaas begon het te regenen voordat we naar de pluktuin konden voor de bloemen-shoot. Gelukkig had Brenda de volgende dag nog ruimte om foto's te maken in de pluktuin. Dat was echt de kers op de taart. Met alle foto's ben ik zo enorm blij!!! Dus wil je prachtige foto's van jezelf bij natuurlijk licht in een bos- of bloemrijke omgeving, ga dan naar Brenda!??


Trisha Van Isselmuden
Zandverstuiving de Zoom en Hanneke
Mariska van Vuure 
Wij hebben genoten van deze supershoot! Dat is ook echt wel terug te zien in de geweldige plaatjes... Dankjewel!

Mariska van Vuure 
belevenissenbos, Lelystad
Sandra Kolk
Hier kunnen wij maar een woord plaatsen, WAUW. Brenda wat ben jij een lieve vrouw met vakkennis. Wij genieten nog iedere dag van de mooie foto's en kijken terug op een gezellig uitje, want dat was het!

Sandra Kolk
Belevenissenbos Lelystad
Joke van Sliedregt
Wij hadden ter gelegenheid van mijn 70ste verjaardag een fotoshoot met kinderen en kleinkinderen bij de zandverstuiving in Hulshorst. Het was gewoon genieten...zo relaxed als Brenda aanwijzingen gaf, ons op een speelse manier met elkaar liet poseren en bijna ongemerkt foto’s maakte! Op een fijngevoelige, maar toch ook directe manier wist ze met iedereen om te gaan en het resultaat voor elkaar te krijgen wat ze beoogde! De fotoreportage was echt een cadeau! Prachtige foto’s, unieke momenten, een heel sfeervol geheel... We konden geen keuze maken en hebben uiteindelijk alles besteld. Ik heb er een mooi digitaal boek van gemaakt, wat regelmatig door ons allemaal bekeken wordt. Brenda, ik vind je een top-fotografe!


Joke van Sliedregt
Hulshorsterzand
Pim Schmitz
Superleuke fotoshoot en prachtige foto's van Brenda, waar we heel erg blij mee zijn.

Pim Schmitz
Lelystad
Sue Walinga - de Schipper
Wij hebben een ontzettend leuke fotoshoot gehad! Het weer en de sfeer was super. Brenda zorgde voor een ontspannen sfeer, waarbij wij ons erg op ons gemak voelde. Ik ben zelf vrij kritisch als het gaat om foto's maar wij waren zeer verrast door het resultaat! Wat een goede fotograaf en geweldig mooie foto's, wauw! Ontzettend bedankt voor de leuke shoot en het prachtige resultaat Brenda!!


Sue Walinga - de Schipper
Hulshorsterzand
Jolanda Luimes
Samen met mijn vriendinnen en mijn kinderen een hele ontspannen en leuke fotoshoot gehad op de posbank!! Brenda is een vakvrouw en iedereen voelde zich vrij bij haar!! Met het resultaat zijn we heel blij!!

Jolanda Luimes
Posbank, Rheden
Rianne Korteling
Wij hebben met ons gezin een super leuke en gezellige fotoshoot gehad met Brenda op de zandverstuiving bij Doornspijk. We voelden ons snel op ons gemak en de kinderen vonden het ook leuk. De foto's zijn heel mooi geworden en we zijn er erg blij mee!


Rianne Korteling
Zandverstuiving, Doornspijk
Danielle Udinga
We zijn erg blij met het eindresultaat . Brenda is in staat om een ieder op zijn gemak te stellen en weet de juiste locatie om een mooie compositie te maken. Ze maakt spontane foto’s ook omdat ze blijft fotograferen tussendoor. Wat een bijzondere ervaring met deze vakvrouw.

Danielle Udinga
Lelystad
Marinke Oolman
Op een vrijdag morgen reed ik al vroeg richting Lelystad om bij Brenda Roos de workshop workflow & fotobewerking te volgen. Van tevoren hadden we via mail contact gehad over wat ik precies wilde leren. En daaruit ontstond een workshop op maat, precies wat ik zocht en ik was dan ook enorm benieuwd.
Bij binnenkomst was ik blij verrast te zien dat Brenda mijn eigen website open had staan op haar iMac. Ze had gelijk een aantal fijne tips en onder het genot van koffie met lekkers zijn we gelijk aan de slag gegaan. Brenda legt duidelijk uit, is gezellig en open. Dat je 1 op 1 eens alles wat je wilt weten kunt vragen vond ik fijn en maakte het tot een zeer leerzame ochtend. Erg blij met de tips die ik heb gekregen en ik hoop nog eens vaker een workshop bij Brenda te volgen. Na de workshop kreeg ik via de mail een document met tips en een aantal filmpjes van wat we behandeld hadden. Heel fijn om nog even op mijn gemak terug te kunnen kijken. Heel erg tevreden!!


Marinke Oolman
-
Workshop workflow & fotobewerking
Carry Maarse
Zoek je een fotografe die uitblinkt in natuurlijk licht, vrije foto’s in de natuur waar puurheid en vrijheid belangrijke uitgangspunten zijn, dan is Brenda Roos Fotografie een aanrader. Ook zakelijk erg mooi als je een natuurlijke, vrouwelijke uitstraling zoekt. Naast vakvrouw ook een heel prettig mens!

Carry Maarse
Arnhem
Nicolette Husman
Wat een leuke shoot heb ik gehad met mijn jongste dochter! Die nieuwe camera van jou is echt top 👌

Nicolette Husman
Lelystad
Annelies Mulder, Mamalogisch
Lieve Brenda, wat ben ik ontzettend blij met jou. Ik ben nogal kritisch noot wat betreft fotografie en vind niet snel iets mooi ☺️. Toen ik na vele websites te hebben bekeken jouw website tegenkwam wist ik dit is de vrouw! Dit past helemaal bij mij en heb je direct gebeld om je te vragen voor de aankondigingsshoot van mijn zwangerschap en inmiddels hebben we al een aantal shoots erop zitten. Ik hou niet van settings of een perfect plaatje schieten, authentieke foto’s laten zich niet regisseren de mooiste beelden ontstaan. Jij weet dit perfect te vangen in beeld en neemt alle tijd. Dankjewel voor de prachtige foto’s. Ik wens heel veel leuke mensen jouw expertise en creativiteit toe. You rock! Liefs, Annelies


Annelies Mulder, Mamalogisch
-
Hannekes Pluktuin
Claudia van Ombergen
Brenda is echt een vakvrouw! Ze weet het buitenlicht perfect te gebruiken voor de meest gave foto’s. Brenda is een rustig en relax persoon die niet alleen gemakkelijk in contact is met volwassen maar ook met kinderen. Wil je echt gave foto’s die natuurlijk en authentiek zijn dan boek je Brenda!!


Claudia van Ombergen
-
Posbank
Katherine Hogle
Brenda took some lovely shots of our family on the beach this summer using some great ideas. She was very easy going, but professional and the pictures reflect the relaxed atmosphere. We would highly recommend hiring her for a photoshoot! Thanks again!

Katherine Hogle
-
Egmond aan Zee
Hakuna Matata
Afgelopen donderdag 15 september heb ik mijn verjaardagskado ingewisseld bij Brenda Roos. Een fantastische persoonlijke fotoshoot op mijn praktijklocatie van Hakuna Matata Yoga en Coaching en op de dijk voorbij de Houtribsluis. Door de losse benadering van Brenda was ik totaal niet meer met mijn overgewicht bezig en daardoor werden de foto's heel spontaan. Dankjewel Brenda voor deze geweldige shoot en het fijne contact.

Hakuna Matata
Lelystad
Familiegeluk fotoreportages
Wij hebben ook enorm genoten van de shoot. De meiden vonden het heerlijk, de oudste wil binnenkort nog een keer 😉 zo leuk vond ze het. En de foto's zijn geweldig, die gaan een mooi plekje krijgen hier in huis. Bedankt Brenda voor de mooie foto's en voor de gezellige en ongedwongen fotoshoot.

Familiegeluk fotoreportages
Hulshorst
Daniëlle Pohlman-Venhuizen
We waren al bekend met het werk van Brenda Roos maar we werden toch weer super verrast met deze fotoshoot. De meiden hebben zich ook erg goed vermaakt tijdens de shoot. Het plezier straalt van de foto’s af. De foto’s gaan zeker een plaats in ons huis krijgen maar welke? Dilemma want we vinden ze allemaal prachtig! Brenda bedankt!

Daniëlle Pohlman-Venhuizen
Lelystad
Irene
"De perfecte plek en de perfecte foto's! Precies zoals ik ze wilde hebben. Niets is teveel voor Brenda. Ze steekt er al haar energie in om mooie foto's te nemen en dat is zeker op de foto's te zien. Zo krijg je ze zelf nooit! Kids vonden het ook een leuke ervaring, zeker op dit mooie plekje, waar zand en bomen elkaar afwisselen en kids zich hier blijven vermaken. Ook in de late uurtjes 😉 Op advies van Brenda de shoot 's avonds gedaan en zie het resultaat. Complimenten!"

Irene
Zandverstuiving, Veluwe
Natasja Bijl
"Wat een fijne shoot was dit! Een prachtige locatie en heel gewaagd tegen de zon in! Het gouden uurtje bij zonsondergang. Mijn foto's zijn voor mijn website en ik straal gewoon! Fijn als je ziet dat je als jezelf op de kiek staat. dank je wel!"

Natasja Bijl
Hanneke's Pluktuin
-
Hanneke's Pluktuin
 Nerini
"Ontzettend blij met de mooie foto's die Brenda heeft gemaakt tijdens onze foto shoot op de Posbank. Een prachtige locatie en ik voelde me erg op mijn gemak gesteld. Het resultaat spreekt voor zich. Prachtig <3 !"

Nerini
Posbank, Rheden
Geert & Coby
We zijn heel blij met het eindresultaat. Als verjaardagscadeau had Coby deze loveshoot voor twee op de prachtige paarse heide gekregen. Het contact met Brenda was prettig. Ze mailde snel terug en niets was te gek voor haar. We hadden vooraf op Pinterest al leuke ideeën opgedaan. Geen enkel probleem voor Brenda. Ook toen we de foto's anders bewerkt wilden hebben na de tijd was dit geen enkel probleem voor haar. Kortom, we zijn heel blij met onze foto's en de flexibiliteit van Brenda haar kant. Bedankt Brenda!

Geert & Coby
Posbank
-
Rheden
Jacobus de Boer - Adema
"Brenda is zo'n beetje de hele middag en het begin van de avond aanwezig geweest voor het maken van de foto's op de huwelijksdag van mijn vrouw en ik. Tijdens de voorbereidingen, de "staatsieportretten", de ceremonie en een gedeelte van het feest erna. Inmiddels hebben we de foto's toegestuurd gekregen en ik kan alleen maar zeggen..., bedankt Brenda. Je hebt ervoor gezorgd dat we een prachtige, blijvende herinnering hebben aan een prachtige, bijzondere dag. We zullen je zonder enige twijfel als fotograaf aanbevelen aan familie, vrienden en kennissen. Top dat je erbij was!"

Jacobus de Boer - Adema
Bantega, Friesland
Henny Engelman
"In eerste instantie hadden we er een hard hoofd in, want ja het weer was niet geweldig. Toch maar vertrokken vanuit Friesland, op weg naar Lelystad. Maar tijdens de fotoshoot ging de zon schijnen! Het zijn prachtige foto's geworden. De fotoshoot verliep in een ontspannen sfeer, ik had helemaal niet het idee dat je voortdurend op een bepaalde manier most staan of kijken. Ik raad Brenda dan ook zeker aan."

Henny Engelman
Lelystad
Majel Pieterse
"Een hele fijne gezinsshoot gehad in het bos met Brenda! Ze is heel natuurlijk met de kinderen en creëert mooie fotomomenten zonder dat het geforceerd is. Relaxte sfeer, erg genoten en ontzettend mooie resultaten mogen ontvangen!"    

Majel Pieterse
Driebergen
Anita, Ruud en Mart
"Nogmaals bedankt voor de prachtige en dierbare foto's die je van ons gezin op de heide hebt gemaakt. Heerlijk spontaan en ongedwongen. Onze zoon vond het ook erg leuk! Fijn hoe je snel je iedereen of het gemak stelt. Dit komt de foto's erg ten goede. Ook super hoe de communicatie vooraf en achteraf verliep. Snel, duidelijk, compleet. Echt top!"

Anita, Ruud en Mart
Posbank, Rheden
Erika Drijfhout
Wij wilden graag een ongedwongen familiefoto voor het 50-jarig huwelijksfeest van mijn ouders. Dat is zeker gelukt door Brenda. Zij nam de tijd, wist de beste "fotoplekken" en dacht mee. Zo werd de fotoreportage een familie-uitje! TOP!!! Dank je wel Brenda! Ik zal je zeker aanbevelen!

Erika Drijfhout
Zuigerplasbos
-
Lelystad
Ann-Jeannette
Wat hebben we genoten! 😄 Een bewuste keuze voor een shoot door Brenda op deze gewéldige locatie! Volop ónbetaalbare memories gemaakt met heel veel lol en een fotografe die heerlijk in alles "meeging" en zichzelf vást op bepaalde momenten heeft afgevraagd waar ze aan begonnen was maar vólop met ons meegenoot! Brenda, je hebt het zó super goed gedaan! Dank je wel voor je geduld en vakwerk! Je bent een oprechte aanrader!🥰👍

Ann-Jeannette
Zandverstuiving, Doornspijk