Algemene Voorwaarden


Offerte en Betaling

Tenzij anders overeengekomen, verliest de offerte haar geldigheid 30 dagen na de datum van verzending door de fotograaf.

Na akkoord van de offerte ontvang je een factuur voor de aanbetaling en reservering van de fotoshoot (€ 75). Hiermee is de afgesproken datum gereserveerd en geboekt. Direct na de fotoshoot ontvang je een factuur voor het resterende bedrag. De betaaltermijn daarvan is maximaal 2 weken, maar let op: ik begin niet eerder met foto’s bewerken dan wanneer de factuur volledig betaald is. Met het aangaan van de fotoshoot verplicht je jezelf tot betaling van de volledige factuur.

Na ontvangst betaling duurt het gemiddeld 2-4 weken voordat ik kan beginnen aan het bewerken van de foto’s. Als de complete factuur betaald is ontvang je van mij de link naar jullie gallery op een afgeschermd gedeelte op mijn website. Binnen 4 weken geeft je aan welke bestanden je graag in HR wilt hebben. Je krijgt de bestanden aangeleverd via WeTransfer. Heb je langer nodig dan kan dit in overleg. Normaal gesproken gaat de keuzegalerij na 4 weken offline en bewaar ik geen bestanden.

Voor de eventuele extra nabestellingen krijg je een aparte factuur.

Pakketprijzen

Ik bied verschillende fotopakketten aan. Voorafgaand aan de fotoshoot kan er nog gewisseld worden van pakket.  Tijdens en na de fotoshoot kan er niet meer gewisseld worden van fotopakket.

Gebruik foto’s

Ik vraag je na de fotoshoot of ik gebruik mag maken van 1 of meer van de foto’s die gemaakt zijn tijdens jouw fotoshoot. Ik gebruik ze dan voor eigen commerciële/promotionele doeleinden zoals website, social media, fotowedstrijden of drukwerk. Wil je dit niet (of in beperkte mate), geen probleem.

Je krijgt zelf het gebruikersrecht over de aangeschafte beelden. Dit recht is alleen van toepassing op privé gebruik van de beelden. De beelden mogen niet zonder mijn toestemming voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Hiervoor gelden andere, hogere tarieven.

De digitale bestanden zullen tot 4 weken na oplevering van de keuzegalerij van de shoot worden opgeslagen. Maak dus een back-up van je foto’s. Brenda Roos Fotografie is niet aansprakelijk voor de kwaliteit van fotoafdrukken bij goedkope aanbieders. Ik kan je voor alle fotoafdruk-technieken van goede adressen voorzien.

Slecht weer

Fotograaf bepaalt wanneer het weer te slecht is om het gewenste resultaat te behalen voor een goede fotoshoot. Er wordt dan (kosteloos) binnen 2 weken een nieuwe datum geprikt. Als er niet binnen 2 weken een nieuwe datum is geprikt dan kan klant geen aanspraak meer maken op de aanbetaling. Ook vervalt dan de offerte. Voor een eventuele nieuwe fotoshoot wordt dan een nieuwe offerte verstuurd.

Annulering van de reportage

-Wegens ziekte klant: geen extra kosten maar er wordt wel meteen een nieuwe afspraak gemaakt.

-Binnen 48 uur voor de reportage zonder reden van ziekte of dergelijke wordt de aanbetaalde €75 in rekening gebracht.

-Bij het niet komen opdagen zonder afmelding dient u de volledige factuur te voldoen.

Beeldbewerking

Foto’s mogen niet bewerkt worden door iemand anders dan Brenda Roos Fotografie. Ik lever geen onbewerkte bestanden.

De foto’s mogen niet worden bewerkt en bijgesneden; wil je bijvoorbeeld een vierkant formaat van je portretfoto voor social media dan kun je dat bij mij aanvragen. Verwijder geen watermerken op foto’s voor social media en vermeld/tag bij plaatsing van foto’s zonder logo mijn naam bij de foto.

Uitgebreide beeldbewerking is bij de prijs inbegrepen conform de portfolio op mijn website. Wil je foto’s extra geretoucheerd/bewerkt hebben dan reken ik € 95/uur. Dit geldt voor complexere bewerkingen als het slanker maken van personen.

Cadeaubonnen
– De bon heeft de waarde van het fotopakket tentijde van de aankoop en zolang als vermeldt staat op de bon. Als er een prijswijziging is voor de bon wordt ingediend, dan moet het verschil worden bijbetaald.
– Cadeaubonnen zijn persoonlijk en niet overdraagbaar. Ze zijn
niet inwisselbaar voor geld en kunnen niet geruild of geretourneerd worden.
– Cadeaubonnen zijn een 1 jaar geldig (na uitgiftedatum).
– Boek je fotoshoot op tijd, de agenda is 3 maanden van tevoren veelal volgeboekt.

Workshop
Bij niet doorgaan van de workshop vanwege slecht weer (regen) wordt er een andere datum door gegeven. Je mag de foto’s die gemaakt zijn op de workshop gebruiken op je website en sociale media, maar altijd met vermelding dat deze gemaakt zijn op de workshop met Brenda Roos. Je mag deze beelden niet gebruiken voor wedstrijden, publicaties of commerciële doeleinden. Fotografen die zelf workshops geven – of dit binnen 2 jaar gaan doen – kunnen niet meedoen aan de workshops.

Betaling workshops / trainingen
1) Na het inschrijven op de workshops / trainingen ontvangt de klant een factuur met btw specificatie en vindt door de klant volledige betaling plaats van de begroting c.q. van het overeengekomen bedrag, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen.
2) Betaling dient plaats te vinden volgens de voorwaarden die op de factuur vermeld staan.
3) Indien de klant niet tijdig betaalt, is Brenda Roos Fotografie gerechtigd de inschrijving te annuleren.
4) Na het inschrijven op de workshop / training is de deelname bevestigd en definitief.

Annulering workshops / trainingen
1) Bij annulering korter dan 14 dagen voor aanvang van de workshop / training door de klant zal 25% van het factuurbedrag als onkostenvergoeding worden aangemerkt. Inmiddels betaalde bedragen boven de onkostenvergoeding zullen worden gerestitueerd.
2) Bij annulering korter dan 3 dagen voor aanvang van de workshop / training door de klant blijft het volledige factuurbedrag verschuldigd.
3) Brenda Roos Fotografie heeft te allen tijde het recht de inschrijving te weigeren en/of te beëindigen, waarbij het eventueel betaalde bedrag zal worden gerestitueerd.
4) Brenda Roos Fotografie behoudt zich het recht om, bij minder dan 4  inschrijvingen, de workshop of training te annuleren. Samen met de klant zal er naar een eventuele andere workshop- / trainingsdatum gekeken worden.

Brenda Roos Fotografie 2024